lunes, 8 de julio de 2013

Així va anar la festa Estels de Vida 2013




El dissabte dia 6 al camp de futbol de La Balconada, cap a les 20h mentre anava acaben la jornada, volaven a l’hora, 200 estels per expressar un desitgi individual i col·lectiu; dir SI A LA VIDA sense l’esclavitud de les addiccions.

Aquest es el lema principal de la campanya Estels de Vida que en la seva 7ª edició continua volen fer reflexionar als infants, joves i famílies sobre les addiccions.

La Festa d’estels es una forma lúdica d’enviar un missatge positiu i alegre. Llavors a la tardor als barris i les escoles, professionals i institucions adherides a la campanya faran la seva tasca de formació.

La campanya va començar el dissabte 29 a les instal·lacions de l’escola Serra i Hunter la regidora de Salut Merçe Rosich i el regidor de Barris Joan Calmet la van inaugurar amb la seva presencia i van repartir els trofeus de la jornada esportiva.

El dissabte dia 6 al matí hi va haver xocolatada i jocs.

A la tarda Fira d’entitats, on a més d’informació sobre les activitats que proposen cadascuna hi havia tallers participatius per a els nens.

Per exemple van aprendre a construir i fer volar estels, van fer manualitats, maquillatge, perruqueria, jocs ...

Els nens també van gaudir als inflables i van poder pujar als vehicles policials, a una ambulància de la Creu Roja o es varen fer fotografies com a Mossos, posant la cara en un panell.

Durant l’acte hi van haver petites introduccions sobre les addiccions; breus missatges sobre la llibertat i la qualitat de vida que tenim quan no som eslaus de les substancies addictives.

Els tiquets per a recollir els estels estaven numerats per el sorteig d´una samarreta del primer equip de La Bruixa d´Or, signada per tots els jugadors. L’hi va tocar al Marc, amb el número 23, qui lluïa orgullós una samarreta que ara l’hi va molt gran peró  l’hi feia molta il·lusió tenir-la.

Aquesta ha estat sempre una aportació del equip del Basquet Manresa per aquesta campanya.

L’animació la va posar l’espectacle “Manelutti. Festa per tutti” i la cloenda va estar carregada de simbolisme i espectacularitat amb l’enlairament simultani de 200 estels.

Aquest any les activitats de la campanya es van fer coincidir amb les festes conjuntes de La Balconada i Cal Gravat, per aprofitar infraestructures i també per fer coincidir mes famílies, dons abans i després dels actes propis de la campanya es van succeir altres activitats festives.

Els organitzadors en fem una valoració molt positiva i reiterem els nostre agraïment a l’Ajuntament i a les entitats i associacions que hi col·laboren.

No hay comentarios: